Pers

AD
Zijn volkstuinen criminele broedplekken? ‘We worden in een kwaad daglicht gezet’
13 december 2021

Bij de Rotterdamse volkstuinclub Streven naar Verbetering (SNV) wisten ze niet wat ze lazen. Rob van Dijk, voorzitter van de vereniging in het Roel Langerakpark met 243 gezinnen, is niet te spreken over het onderzoek. ,,We worden in een kwaad daglicht gesteld.’’

De volkstuinen komen zeker in verzet, stelt Jane van der Staaij, secretaris bij SNV. ,,De Rotterdamse bond bestaat niet meer, maar wij gaan ons weer verenigen. Er hebben zich al 18 clubs gemeld. Volgende maand wordt daarover meer duidelijk.’’

Collega-bestuurder John Gerritse vult aan. ,,Dit is echt schandalig. Hiermee schoffeer je alleen al de ruim 5.000 gezinnen die met hart en ziel op de tuin bij SNV bezig zijn. Een wietplantage? Bij ons hebben ze geen gas en elektra, alleen water.’’ Volgens Beke is het bij het merendeel van de Rotterdamse volkstuinen wel goed geregeld. Op het gebied van leefbaarheid en veiligheid scoort zeker 70 procent positief, 14 procent vraagt om aandacht en bij nog eens 14 procent is een aanpak gewenst.

Lees meer hier….


In de buurt, 08 september 2021
Binnenkijken in Annemaries tuinhuis: ‘Elk ding moet hier nuttig zijn’

De tuinverenigingen in en om Rotterdam zijn populair. De vraag is zó groot dat de meeste wachtlijsten zelfs gesloten zijn. Annemarie was er op tijd bij. Sinds twee jaar heeft ze met haar vriend Jesse een plek op Volkstuinvereniging SNV naast het Roel Langerakpark. “Het is eigenlijk een soort van studio in het groen.”

Lees meer hier.


Rijnmond, 18 februari 2021
Volkstuinen blijven behouden, maar voetbalvereniging Steeds Hooger moet wijken

PERSBERICHT 19 feb 2021
VOLKSTUINVERENIGING STREVEN NAAR VERBETERING BLIJFT BEHOUDEN!
Een ruime meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad heeft steun uitgesproken voor het behoud van volkstuinvereniging Streven naar Verbetering. Wethouder Sven de Langen (CDA) moet nu zijn plannen voor uitplaatsing van Steeds Hooger aanpassen.
In het raadsdebat werd duidelijk dat het volkstuinpark de voorkeurskeuze was van de wethouder. “Daarmee werd nog duidelijker hoe noodzakelijk ons protest en onze stem zijn geweest”, aldus SNV-voorzitter Rob van Dijk.

De meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad wil niet dat er grond wordt afgepakt van de volkstuinvereniging Streven naar Verbetering, om vervolgens op die plek nieuwe velden aan te leggen van de voetbalvereniging Steeds Hooger. De raad kiest ervoor om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie voor de voetbalclub. Als dat niet zou lukken dan is zelfs het opheffen van de club en het onderbrengen van de leden bij andere verenigingen nog mogelijk, houdt wethouder Sven de Langen vast. Lees meer.


AD, 18 februari 2021
Voetbalclub Steeds Hooger moet weg van Kanaalweg en hangt nog steeds opheffing boven het hoofd

Voetbalvereniging Steeds Hooger aan de Kanaalweg zit diep in de ellende. De Rotterdamse gemeenteraad beslist donderdagavond dat de voetballers definitief op zoek moeten naar een andere plek in de stad, omdat ze geen ruimte krijgen op het complex van volkstuinvereniging Streven naar Verbetering aan de Roel Langerakweg. Zelfs opheffing is een optie. Lees meer.


Dagblad010, 17 februari 2021

Slechts vier gebruikers – De Stadscamping, voetbalvereniging Steeds Hooger, manege Schanswijk en scouting Brownseagroep ’66 – zijn betrokken zijn bij het onderzoek. Niet de volkstuinenvereniging Streven naar Verbetering en de voetbalvereniging Rotterdam United evenmin. Dat kan niet, vinden de Rotterdamse fracties van 50Plus en de PVV. Lees meer.


SVJ Media, 13 februari 2021
Volkstuinvereniging “Streven Naar Verbetering” wil geen plaats maken voor kunstgrasvelden

Volkstuinvereniging “Streven naar Verbetering” is het niet eens met het voorstel van de gemeente Rotterdam om een gedeelte van hun groenterrein te slopen voor de uitbreiding van een voetbalvereniging. Lees meer.


AD, 4 februari, 2021
Protest Streven naar Verbetering succesvol; politiek voelt niets voor opofferen volkstuinen.
Voor opluchting is het nog te vroeg, maar we zijn gematigd positief.” SNV-voorzitter Rob van Dijk

Volkstuinvereniging Streven naar Verbetering in Rotterdam hoeft voorlopig niet te vrezen een derde deel van het complex aan de Kanaalweg te moeten afstaan aan voetbalclub Steeds Hooger. De Rotterdamse politiek haalde woensdag al zo goed als zeker een streep door dat plan. Lees meer.


Rijnmond, 3 Februari, 2021.
Nog geen besluit of volkstuinders Rotterdam-West tuin kwijtraken

Lees meer.


Rijnmond, 3 februari 2021
Volkstuinders overhandigen ruim 5000 handtekeningen voor behoud van tuintjes

Kijk hier.


Rijnmond, 30 Januari, 2021.
Deze dieren zie en hoor je vanaf het bedreigde volkstuincomplex van SNV: ‘Dit kun je niet vervangen voor lichtmasten en beton.’

Lees meer.


Rijnmond, 13 december 2020.
Volkstuintjes dreigen plaats te moeten maken voor kunstgras voetbalveld

Lees en luister hier.

En kijk hier.


NRC, 10 december 2020.
Voetbalveld tussen de volkstuintjes

Lees meer hier


AD, 8 december 2020.
“Volkstuinders zwaar in de rats: Moeten hun tuintjes wijken voor voetbalvelden?”

Bij volkstuinvereniging Streven naar Verbetering (SnV) in Rotterdam zijn ze verbijsterd. Tientallen tuinen moeten wellicht geruimd worden om voetbalclub Steeds Hooger van een nieuwe, grotere plek te voorzien. “Waarom? Hier recreëren en genieten jonge gezinnen tot mensen van 90 jaar. Van zeventien verschillende nationaliteiten.’’ Lees meer.


Hart van Nederland, 6 december 2020.
“John dreigt na meer dan veertig jaar zijn volkstuin te verliezen”

Kijk op Hart van Nederland.


NOS, 6 december 2020.
“Volkstuinen onder druk door woningbouw”

Lees meer hier.


Open Rotterdam, 6 augustus 2020.
“Meer plek nodig voor volkstuinen”

Kijk op Open Rotterdam.


Rijnmond, 4 juni 2019.
“Volkstuinders bang voor Japanse Duizendknoop”

Kijk op Rijnmond.


Rijnmond, Rotterdammers in het Groen, 20 oktober 2018

Kijk Rijnmond op Youtube.