Verslag Viswedstrijd 2019

Eindelijk. Ja de viswedstrijd gaat door. Ditmaal in de avond, de zaterdagen zijn volgepland door allerlei andere activiteiten. Ook zo leuk allemaal.

Zestien aanmeldingen, al vist John, de organisator mee, hij telt NIET mee voor de prijzen.

Wat een zenuwachtigheid bij de deelnemers. Om 18.00 allemaal naar de uitgezette plekken, die door John en Michael zijn uitgezet. Alles installeren en wachten op het fluitsignaal.

Er was nog niet gefloten dat de wedstrijd kon beginnen, of John, onze fantastische kantine man, al na drie minuten de eerste vis. Een brasem van 30 cm.

Dit was echt een sein voor de overige deelnemers, we moeten aan de haak. Cryptische omschrijving. Het bleef even rustig met vangen maar er kwam daarna schot in.

De vismeet-mensen, Theo en Jaap, kregen het druk. Op een gegeven moment, riep John, ja welke, sorry, ik weet geen achternamen, maar één van de toekomstige winnaars van deze avond, dat hij de nodige vissen in zijn netje had, ja ja. Een net wat je al jaren niet meer hebt gebruikt, lost dus ook op in het water, geen vis erin.

Er werd eerder gestopt door het bewolkte weer, dus vroeger donker. Er was geen dobber meer te zien in het water. En niemand een verlichte dobber. Ik weet niet of die bestaan hoor. Want ik was al om 20.30 weg. Heb natuurlijk wel via John de uitslag gekregen. Jullie zijn nu natuurlijk benieuwd ernaar.

1: Saskia 149 cm.
2: John 149 cm. Zorg dat je volgend keer een goed net hebt. En zoals het een heer betaamd, Saskia de 1ste .
3: Sebastiaan 110,5 cm.

De visprijzen waren beschikbaar gesteld door:

Hengelsport-Rotterdam te Rotterdam

Hengelsport de Boer te Capelle a.d. Ijssel.

Wat helemaal NIET vergeten mag worden zijn de: overheerlijke slaatjes van Greet en Peet. En Greet met haar karretje , om de deelnemers te vragen of ze iets wilde drinken bij al dat viswater. Toppie hoor.

John bedankt alle deelnemers en tot volgend jaar.

Dat ik geen achternamen weet, alle vissers lopen vol TROTS over ons mooie tuincomplex. Ik had graag meer foto´s genomen, sorry, telefoon leeg.

Geplaatst op Categorieën Algemeen