Kate Price en de broeikas

Kate Price studeert de komende 2 jaar aan het Piet Zwart Instituut Rotterdam – onderdeel van de Willem de Kooning Academie – voor een Master of Fine arts (hedendaagse kunst). Als uitgangspunt voor haar studie onderzoekt ze het fenomeen volkstuinen en alles wat daarmee te maken heeft. 

Vanaf eind maart gaat Kate gaat de grote tuinkas van onze vereniging gebruiken als plek om in gesprek te gaan met tuinders van de vereniging over hun volkstuin. Ze wil ook planten, stekken en zaden verzamelen via de tuinders. Deze worden door haar opgekweekt en weer gedistribueerd aan de verschillende tuinders. Dit natuurlijk naast de activiteiten die al in de kas plaatsvinden. 

Een mooie kans om de kas op een andere manier te activeren en om een academisch instituut aan de vereniging te binden – ook in het kader van het aantonen van het belang van volkstuinen in Rotterdam.  

Kate heeft veel kennis van planten. Haar ouders hebben een kwekerij in Australië, zo kreeg ze liefde voor planten met de paplepel ingegoten.   

Kate plan is voorgelegd aan, en goedgekeurd door het bestuur. Ik blijf een bemiddelende rol spelen tussen Kate en de vereniging. De kas blijft natuurlijk in gebruik als een gemeenschappelijke ruimte voor en door de vereniging.  

Kate ziet er naar uit om jullie te ontmoeten! 

Met vriendelijke groet Aletta de Jong (tuin 105)  

Geplaatst op Categorieën Nieuws