SNV heeft zich opgegeven als deelnemer van Voer de Bij Bij

Dat houdt in dat we nu een soort van enorme voedselbank voor de bijen zijn. Op 22 april aanstaande is het Nationale Zaaidag, maak er gebruik en zoek vooral naar bloemen die fungeren als voedselbank voor bijen. Het zou leuk zijn als we foto’s van je krijgen van foto’s van bloemetjes en bijtjes op jouw tuin!

Wat is een Voedselbank voor Bijen?
Sinds 2017 doen The Pollinators mee aan de Nationale Zaaidag. Op deze dag – 22 april – roepen de Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden heel Nederland op om te zaaien voor de bij. In 2018, het tweede jaar dat The Pollinators meededen met de Nationale Zaaidag, zetten ze voor het eerst ‘voedselbanken voor bijen’ op. Ruim 150 personen en winkels meldden zich aan als distributiepunt voor biologisch bloemzaad, de zaden werden vervolgens gratis uitgedeeld. De edities in 2019 en 2020 waren een enorm succes. Wegens de overweldigende animo is het doel om in 2021 jaar maar liefst 1500 particulieren door het hele land te voorzien van een uitdeelpakket.

Zaaien voor de bij: hard nodig!
Waarom doen we dit allemaal? Het gaat slecht met de bijen. Van de 359 soorten die in ons land leven staat 55% op de rode lijst, terwijl ze van levensbelang zijn voor een gezonde biodiversiteit. Ook ons eigen voedsel is voor een groot deel afhankelijk van bestuiving door insecten zoals bijen. Hoog tijd dus om onze kleine vrienden te helpen!

Een van de dingen die jij kunt doen, is bloemen zaaien die vol zitten met voedsel voor bijen. Biologische bloemen welteverstaan, want bestrijdingsmiddelen zijn ontzettend schadelijk – ook voor levensbelangrijke insecten.

Geplaatst op Categorieën Nieuws