Verkiezingsdebat Over de Volkstuinen in Rotterdam (9 Maart)

Woensdag 9 maart organiseren volkstuinvereniging Streven naar Verbetering en Stichting Platform Rotterdamse Volkstuinen namens de bezorgde Rotterdamse volkstuinders een verkiezingsdebat over de volkstuinen in Rotterdam.

De 5000 tuinders en hun gezinnen maken zich ernstige zorgen. Niet alleen is er geen Rotterdams volkstuinenbeleid of een verantwoordelijk wethouder, ook lijkt het brede beeld wat er over volkstuinen leeft misplaatst. Een volkstuin is meer dan een lapje grond en biedt wetenschappelijk bewezen een bijdrage aan fysieke en geestelijke gezondheid van Rotterdammers voor wie de volkstuin de enige mogelijkheid is om met het gezin buiten te creëren. Ook dragen alle volkstuinen op een unieke wijze bij aan biodiversiteit, sociale cohesie en duurzaamheidsdoelstellingen van de stad.

“De nieuwe omgevingsvisie houdt onvoldoende rekening met de kwalitatieve waarden van volkstuinen voor heel Rotterdam en lijken simpel weggetekend om plaats te maken voor stenen in het plan”, aldus Rob van Dijk, voorzitter van Streven naar Verbetering en mede-initiatiefnemer van Stichting Platform Rotterdamse Volkstuinen.

Hoog tijd dus voor een debat tussen de Rotterdamse partijen over deze thema’s; steen of groen, hoe kunnen volkstuinen actief participeren in de samenleving en in het politieke landschap serieus genomen worden?

Eerder was volkstuinvereniging Streven naar Verbetering al succesvol actief in de raad om te protesteren tegen bouwplannen. Het debat met aanwezigheid van een meerderheid van de raad, zal plaatsvinden op 9 maart om 19.30 uur bij vtv Streven naar Verbetering. Het debat zal gedeeld worden op YouTube, kanaal van Streven naar Verbetering en er is plek voor aanwezigheid van pers en publiek (indien aangemeld).

Geplaatst op Categorieën Nieuws