Workshop: De Groene Diamanten van Rotterdam West (April 17)

De Groene Diamanten van Rotterdam West
Wat zijn wij nou eigenlijk waard?

Er komt een nieuw station bij de Van Nelle, samen met ca. 3000 woningen. Dat heeft gevolgen voor heel Rotterdam-West. Waar komen die woningen? Blijft er dan nog leefruimte over voor ons mensen en de stadsnatuur?

Wat heb je als stad nou eigenlijk aan verenigingen en groene bewonersinitiatieven? Hoe belangrijk zijn onze initiatieven, sportclubs, tuinen, parken, volkstuinen, speelplekken, hardloop- en wandelrondjes? Wat is deze leefruimte ons waard? Hoe belangrijk zijn we voor de stadsnatuur? Zijn we inwisselbaar?

Wil je het weten?

Op 17 april gaat het over onze waarden. Welke zijn dat? Hoe zet je die waarden in om steviger te staan in het gesprek met gemeente, met fondsen en in de eigen buurt?

Woensdagavond 17 april staat dit onderwerp hoog op de agenda voor iedereen die te maken krijgt met ingrijpende veranderingen, zoals langs ‘De Oude Lijn’ en Van Nelle. Ook andere initiatieven uit West die benieuwd zijn wat ze waard zijn, zijn van harte welkom. Eén ding is zeker: met de komst van het Van Nelle station gaat er veel veranderen. Niet alleen het voortbestaan van volkstuinen zoals Streven Naar Verbetering en Tot Nut en Genoegen zijn in het geding.

Daarom is het essentieel om te laten zien, wat we waard zijn. Doe je mee?

We werken aan de hand van het zogeheten ‘Diamantmodel’, dat in samenwerking met Groen010 is ontwikkeld aan de Universiteit van Wageningen binnen het Edible Cities Network. Deze speciale avond met een workshop is een initiatief van Groen010, stichting Platform Rotterdamse Volkstuinen, Stadspark West en de Groene Connectie. Groen 010 is een (nieuwe) vereniging voor groene initiatieven in Rotterdam. Bedoeld om samen sterker te staan en de jarenlange ervaring van onze leden te verbinden. Groen010 en Platform Rotterdamse Volkstuinen zijn regelmatig in gesprek met de gemeente over beleid en belangen voor de stad.

Vragen waar we samen met jou over willen nadenken, zijn bijvoorbeeld: Wat dragen jullie bij aan de gezondheid, geluk, de biodiversiteit, aan wateropvang, aan speelruimte? Hoe zit het met de educatieve kansen voor kinderen, en hoe draag je bij aan de sociale samenhang, het welzijn en de gezondheid van Rotterdammers in de buurt? In de workshop komen onderbelichte waarde(n) & belanghebbenden aan de orde. Zo krijgen we samen een beter beeld van onze kracht, zwakte en kansen.

Natuurlijk wil je daar bij zijn.
Dus meld je gauw aan!

Diamantmodel workshop #8
Datum: woensdag 17 april 18:30 – 21:30
locatie: Streven Naar Verbetering, Roel Langerakweg 33, 3041 JK Rotterdam https://www.vtv-snv.nl/
Aanmelden: info@rotterdamsevolkstuinen.nl

Hartelijke groet,
Anne Karin, Harmen, Meriam, Nienke en Philip

Meer weten over het diamantmodel: https://www.edicitnet.com/second-diamond-model-workshop-in-rotterdam-helps-green-urban-food-initiatives-identify-visualise-strengthen-their-core-values/

Meer weten over Groen010?
https://groen010.net/

Meer weten over Platform Rotterdamse Volkstuinen?
https://rotterdamsevolkstuinen.nl/

Meer weten over Stadspark West?
https://stadsparkwest.nl

Kijk ook eens naar de kaart van Groene Initiatieven in Rotterdam:
https://www.verbindgroen010.nl

Of bezoek de initiatieven op en om de Groene Connectie:
https://degroeneconnectie.nl/

Met dank aan:
Citylab010

Geplaatst op Categorieën Nieuws