Nacht van de Vleermuis

Jaarlijks wordt wereldwijd BATNIGHT georganiseerd. Zo’n Batnight vindt plaats in het laatste (volle)weekend in augustus.

Zoals we al vaker schreven hebben we op SNV best veel vleermuizen.  Een tijdje geleden werden er 3 verschillende soorten waargenomen op ons complex. Je kunt hier meer over lezen op onze website. Zo heeft elke soort vleermuis zijn eigen frequentie en die frequentie valt af te lezen (en te beluisteren) via kastjes die dan geluid maken. Zo kan het zijn dat je de vleermuis zelfs eerder hoort dan ziet. Wist je dat de gewone dwergvleermuis zo’n 300 muggen per nacht lust? En ook dat ze dol zijn op eikenprocessierupsen? En laten we die gewone dwergvleermuis nou rond hebben vliegen op SNV!

Op zaterdagavond 22 augustus aanstaande gaan we op excursie over ons eigen complex. Anton van Meurs (ecoloog en vleermuiskenner) en zijn collega komen ons rondleiden en kunnen ons veel vertellen over ‘onze’ vleermuizen. Waar leven ze, waar leven ze ván en wat kunnen wij doen om de vleermuispopulatie in stand te houden.
Ze hebben ook vleermuiskasten bij zich waar we een aantal goede plekken voor gaan zoeken.

We starten om 20.30 uur en verzamelen bij ons clubhuis. We gaan in 2 groepen de paden op en de lanen in. Wil je graag een plek in een groep dan kun je je opgeven via info@vtv-snv.nl en laat dan ook weten met hoeveel personen je deel wilt nemen. Er zijn geen kosten aan verbonden maar wel een beperkt aantal plekken beschikbaar. Per groep max 15 personen en wie het eerst mailt, wie het eerst maalt. Geloof me, dit wil je niet missen!

met vriendelijke groet,
John Gerritse