De SNV broeikas opnieuw ingericht

De afgelopen weken is de broeikas – voor algemeen gebruik – opnieuw ingericht. Het niveau van de grond in de kas is verlaagd, waardoor de grond niet meer tegen het glas ligt en de metalen onderdorpel van de kas vrij blijft. Er zijn vier plantvakken gemaakt en langs de lange zaaitafel ligt er een tegelpaadje. Met de nieuwe inrichting hopen we dat de kas door iedereen weer beter gebruikt gaat worden, want de broeikas heeft veel mogelijkheden:

• In de winter kan je er kuipplanten stallen. De kas is niet vorstvrij, maar het klimaat in de kas is in de winter voor veel kuipplanten natuurlijk veel milder dan op de tuin.

• In het voorjaar kan de kas goed gebruikt worden om te zaaien. Op de lange zaaitafel is ruimte om zaaibakken te plaatsen. Je moet wel in de gaten houden dat je zaaisels niet verdrogen. Op een zonnige dag kan de temperatuur in de kas flink oplopen.

• In de plantvakken is er ruimte voor de kweek van groente: tomaten, chilipepers, etc. De plantvakken maken het mogelijk om je “eigen” strekkende meter kastuin te maken.

Geplaatst op Categorieën Nieuws